Over Van Nature Wijs

Hi! Mijn naam is Sanja Maas en ik ben de initiatiefnemer van Van Nature Wijs. Zo lang ik me kan herinneren voel ik me verbonden met de natuur. Met de camera trek ik er graag op uit om de schoonheid van de natuur vast te leggen. Sinds mijn man en ik in Frankrijk wonen is de verbinding met de natuur enorm verdiept. Het is zó fascinerend om de natuur op verschillende wijzen te ervaren. Mijn mooiste inzichten, spirituele en mystieke ervaringen vinden altijd in de natuur plaats.

Het is van wezenlijk belang om het contact met de natuur te herstellen en in te zien dat alles natuur is en met elkaar verbonden is. We komen voort uit de natuur. Met natuur bedoel ik alles wat de Schepping voortbrengt. Een ieder is van nature wijs, we zijn alleen vergeten dat we deel uitmaken van een groter geheel, de Schepping.

Nadat ik in 2004 mijn vaste baan heb opgezegd, startte ik een yogastudio. Tot onze emigratie in 2018 heb ik yogales gegeven aan volwassenen, hoogbegaafde kinderen en mensen met kanker. Daarnaast gaf ik privé les, begeleidde mensen met yoga therapie – een combinatie van coaching en gerichte yoga oefeningen – en gaf yoga workshops door heel Nederland, alsmede een bijscholing ‘Yoga en Hoogsensitiviteit’ aan yogadocenten (in opleiding). De yogalessen waren altijd gerelateerd aan de seizoenen en de inspiratie haalde ik uit de natuur en de vijf elementenleer.

In Frankrijk wonen we midden in de natuur en daardoor ben ik beter gaan begrijpen hoe belangrijk het is om in contact te zijn met de natuur. Om mee te bewegen op het ritme van de seizoenen en de maanfases. Het is een natuurlijke gang van zaken en het houdt me dicht bij mezelf. Het laat me de diepere wijsheid van de vijf elementenleer zien.

Op verzoek van oud-cursisten geef ik live stream groepsles. Daarnaast is maatwerk mogelijk. Wie diepgang zoekt is welkom voor een retraite.

Daarbij handel ik vanuit een holistische visie en worden verscheidene disciplines gecombineerd om mensen bewuster te maken van zichzelf als geheel en hun samenhang met de natuur.

Behalve een psychosociale opleiding volgde ik een basis opleiding tot kindercoach, een erkende yoga docentenopleiding en verschillende bijscholingen. Daarnaast heb ik mij verdiept in de vijf elementenleer en yin-yang. Ik leer nog steeds met veel plezier en laat me graag verwonderen door de schoonheid, de wijsheid en de kracht van de natuur.