Lichtjesavond

Lichtjesavond is een benefiet avond waarvan de volledige opbrengst voor Amma Lamai bestemd was die het werk van Tine Haaima steunt. Tine zet zich in voor de allerarmsten in Sri Lanka. Wat zou het toch mooi zijn als Amma Lamai extra steun zou ontvangen in deze donkere tijden. Scrol even door naar beneden om meer te weten over het bijzondere werk van Tine. En hoe je direct kunt doneren. Dankjewel!

De viering van de winter zonnewende

Lichtjesavond is gebaseerd op de eeuwenoude traditie van de viering van het licht. De winter zonnewende kondigt een ommekeer aan: de dagen gaan weer lengen. De oude volkeren – en in vele culturen – vierden dat het licht de duisternis had overwonnen. Om dit kracht bij te zetten brandde men veel kaarslicht.

Het is tevens het begin van de twaalf heilige nachten. Men stond stil bij het afgelopen jaar, telde zijn zegeningen en keek vooruit naar het nieuwe jaar; er werden plannen gemaakt. Ze leefden in verbinding met de natuur en op het ritme van de maanfases en de seizoenen. Op de oneindige cyclus van een begin, ontwikkeling, wasdom, vruchten plukken, afbouwen en loslaten en tenslotte een rustpauze. 

Laat je licht schijnen

Het eind van het jaar is een goed moment voor reflectie. Blik terug en kijk vooruit. Wat wil je achter je laten en wat neem je mee het nieuwe jaar in. Wat kan anders? Nu is een goed moment om ideeën op te doen. Wanneer je er een helder beeld van hebt kan het gerealiseerd worden.


Hoe werkt het?

Ontspanningsoefeningen, reflectie, meditatie.

Praktische informatie

  • Datum: 21 december 2021
  • Tijd: 19:30 – 21:00/21:30
  • Locatie: vanaf je eigen plekje maak je verbinding (livestream)
  • Kosten: een donatie waarvan de volledige opbrengst naar een kleinschalig goed doel gaat

Vooraf aanmelden

Tine Haaima zet zich in voor de allerarmsten in Sri Lanka. Wat zou het toch mooi zijn als Amma Lamai extra steun zou ontvangen. Een lichtpuntje in donkere tijden.

“Grote verbeteringen, water, voor ons zo gewoon uit de kraan. Bron van leven voor ons allemaal.”

Dit gezin beschikt sinds kort over stromend water, dat is aangelegd naast het huis.

Het goede doel

De volledige opbrengst gaat naar Stichting Amma Lamai. Zij ondersteunen het werk van Tine Haaima, een Nederlandse die sinds 1986 in Sri Lanka woont en lokaal hulp biedt aan ongehuwde zwangere vrouwen. In de loop der tijd is dit uitgebreid met humanitaire hulp aan de meest kansarmen.

Kijk voor meer informatie op de website van Amma Lamai of lees de laatste updates in de nieuwsbrieven van mei 2020 en december 2020.

Yvonne Horevoorts van Amma Lamai over hulp aan de allerarmsten: “Naast de opvang van ongehuwde moeders is er de laatste jaren veel tijd en energie gestopt in het verbeteren van primaire levensomstandigheden. Het betreft de allerarmsten die weinig of geen kans zien tot verbetering.
Veelal het bouwen van huisjes of het verbeteren van delen van een huisje.
Het repareren van lekkende daken of vervangen ervan.
Het aanleggen van water of elektriciteit. Een badkamer en of wc met afvoer en put.
Grote verbeteringen, water, voor ons zo gewoon uit de kraan.
Bron van leven voor ons allemaal.”

Inmiddels is er EUR 185,00 overgemaakt. Hartelijk dank aan allen die hebben bijgedragen!

Wil je ook doneren? Dat kan altijd!