Retraite “Herbronnen” in Frankrijk

Herbronnen is een Vlaams werkwoord dat bezinnen of oriënteren betekent en het wordt vaak gebruikt in de context van jezelf terugvinden. Het woord geeft kernachtig weer waar het in een retraite om gaat: jezelf ontdekken. Waar kan dat fijner dan midden in de natuur. Op een idyllische locatie waar de energie van de natuur goed voelbaar is. Het is een magnifieke plek voor een retraite.

Waarom een retraite?

Veel mensen zijn zoekende naar balans, zingeving of diepgang. Dat uit zich bijvoorbeeld in innerlijke onrust of een gevoel van is dit alles wat er is? Wanneer je daar aan voorbij gaat, geeft dat spanning. Bovendien blokkeert de levensenergie en de levensvreugde. Het is zinvol om van tijd tot tijd even stil te staan en na te gaan of je nog op het juiste spoor zit. Vertraag. Beweeg bewust. Ontdek. Herbron.

Waarom in de natuur?

De natuur is een magnifieke informatiebron. De energieën en eigenschappen van de natuur zijn ook in jou werkzaam. Tijdens de (stilte)wandelingen en de bosbaden is de natuur je wijze gids. De natuur beleven en openstaan voor wat zich aandient brengt je dichter bij jezelf.

Stil zijn en waarnemen

De energie van de natuur is hier goed voelbaar: de kalmte, de vreedzaamheid. Dat nodigt uit tot stilte. Wanneer je stil bent ontstaat er ruimte. Stil zijn en waarnemen is tijd nemen om lichaam en geest tot rust te brengen, zodat het onbewuste bewust kan worden en je ongekleurd naar jezelf kunt gaan kijken.

Wat ga je doen?

Bewust bewegen met milde energetische, meditatieve en ademoefeningen, (stilte)wandelingen, bosbaden en meditatie. Je wordt begeleid door een ervaren life coach/yogadocent.