Retraite in de natuur

vertragen ~ bezinnen ~ verdiepen

Retraite

Je even terugtrekken uit de dagelijkse hectiek. De een heeft behoefte aan rust en ruimte, de ander wil zich bezinnen en weer een ander is op zoek naar verdieping of heling.

En waar kan dat fijner dan midden in de natuur. De natuur doet iets met je, ze geeft jou waar je naar op zoek bent: ze geeft rust, brengt je dichter bij jezelf en bij de essentie van het leven. Op een magnifieke locatie in Frankrijk, omringd door bomen en veel groen, ervaar je de weldaad van de natuur. Rust, ruimte en stilte.

Van Nature Wijs biedt maatwerk retraites aan. Een-op-een of met je eigen groepje. We kunnen zo diep duiken als jij wilt. Wordt het een helende innerlijke reis, of wil je alleen even op adem komen…

_______________

Wees welkom voor een retraite in de natuur.

_______________

Bewust bewegen en bewust ontspannen met (stilte)wandelingen, bosbaden, mediteren, zachte energetische en lichaamsoefeningen en ademtechnieken. Je wordt begeleid door een ervaren life coach/yogadocent.

Bewust worden wat jou beweegt.

Onderdompelen in rust en ruimte

In deze retraite maak je pas op de plaats om weer op adem te komen.

Het is goed om van tijd tot tijd te pauzeren en na te gaan of je nog op het juiste spoor zit. Even afstand nemen van de dagelijkse routine. Je weer herinneren waar het om gaat. Verandering van omgeving kan heel verhelderend zijn.

Bovendien is het een verademing om de boel de boel te laten en tijd te nemen voor jezelf.

Herbronnen

Deze retraite is bedoeld om te bezinnen. Misschien zoek je antwoorden op bepaalde vragen of wil je een hoofdstuk afsluiten.

De natuur is een magnifieke plek om te herbronnen. Zij kan jou als geen ander bewust maken van het leven.

Ontdekken wat er echt toe doet en zo een nieuwe betekenis geven aan de dingen. Misschien wil je heel iets anders gaan doen. Door afstand te nemen en je te oriƫnteren kan je een andere wending aan je leven geven. Of bevestigd krijgen dat je op de goede weg bent.

Een diepe duik in je binnenwereld

Deze retraite gaat een stap verder. Vanuit stilte waarnemen. Wat heb je nodig om verder te groeien.

De energie van de natuur is hier goed voelbaar: de kalmte, de vreedzaamheid, het nodigt uit tot stilte.

Stil zijn en waarnemen is tijd nemen om lichaam en geest tot rust te brengen. Om het lawaai in het hoofd te temperen. Een drukke geest laat zich gemakkelijk afleiden van de kern. In deze retraite is stilte de grondtoon. Vanuit stilte zichtbaar laten maken. Je kunt er ook een stilteretraite of een helende innerlijke reis van maken als je dat wilt.