Vakantiehuisje in Frankrijk


Een ontspannen vakantie…? Waar kan dat fijner dan midden in de natuur.

centre du silence | maison d’hôtes


Weinig toerisme, veel natuur

In een heuvelachtig landschap met bos en bosschages, meren, rivieren, meanderende beekjes en zo hier en daar een dorp waar het lijkt alsof tijd er niet toe doet. En jij hebt alle tijd van de wereld om volop te genieten.

Dit alles tezamen geeft je dat typisch Franse plattelandsgevoel waar het leven nog eenvoudig en gemoedelijk is.

Een bestemming met natuur, rust en ruimte. Hoe fijn is dat? Ongehinderd wandelen en fietsen over slingerende landweggetjes en zandpaden. Kies uit één van de vele routes. Of stippel zelf een wandeling of fietstocht uit. Zie jij jezelf hier al wandelen?

Het vakantiehuisje

Het vakantiehuisje ademt een authentieke sfeer en is van alle gemakken voorzien. Het maakt deel uit van een boerderij met een watermolen, le Moulin Gras. De watermolen is tussen 1793-1809 gebouwd en tot ver in de jaren 1970 werd er graan gemalen. Met respect voor de natuur en de originele bouwstijl, is de voormalige stal omgetoverd in een sfeervol vakantiehuisje dat ruimte biedt aan twee personen. Lees verder over de indeling…

Het staat aan de rand van de weide en is omringd door veel bomen en groen.

Een betoverende locatie

In een vallei, langs een kabbelend beekje dat vroeger de watermolen heeft aangedreven vind je een oase van rust. 

Centre du Silence

Op deze plek is de kalme natuur goed voelbaar. Daarom noemen wij het Centre du Silence. Stilte is niet de afwezigheid van geluid. Er is altijd het geluid van het stromende beekje, het getjilp van de vogels en krekels, de ruisende bomen en ’s nachts de bosuilen. Het is de vredige natuur die je stil maakt.

Dat maakt deze plek tot de ideale omgeving voor een retraite of wanneer je behoefte hebt aan rust.

Biodiversiteit

Ook de liefhebber van natuur kan z’n hart ophalen. De flora en fauna is fantastisch en kent een verscheidenheid aan bomen, planten, bloemen, (roof)vogels, vlinders en andere insecten. Voor het beleven van mooie natuurmomenten zit je hier goed. Vogelspotter, vergeet vooral niet de verrekijker mee te nemen.

Landelijk leven

Charolaise en Limousin koeien leven het hele jaar buiten op kleine weilanden die omheind zijn door hagen en bomen. Deze worden afgewisseld met akkervelden waarop goudgeel graan, zonnebloemen, koolzaad en andere gewassen staan.


Tarief

Logies op basis van twee personen: EUR 82,00 per nacht

Minimaal drie nachten.

Reserveren

De boekingen lopen via Natuurhuisje. Met elke boeking wordt er bijgedragen aan natuurprojecten.